Recept na mäsovú štrúdľu, ktorá vás poteší: Smotanový syr a šampiňóny premenia toto klasické jedlo na špičkovú špecialitu!

S dokonalým tvarom sa príliš netrápte, práve rustikálny šarm robí túto štrúdľu výnimočnou. Mäsová štrula je špecialita, ktorá poteší telo ako teplé objatie.

S lahodnými hubami a krémovou textúrou švajčiarskeho syra sa toto klasické jedlo premení na niečo skutočne špeciálne.

Ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 1 šálka húb, jemne nasekaných
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 šálka strúhaného švajčiarskeho syra
  • čerstvé bylinky, ako je rozmarín


Kroky varenia:

  • 1. Predhrejte rúru. Najprv si predhrejte rúru na 175°C. To je kľúčom k tomu, aby sa vaša mäsová štrúdľa piekla rovnomerne a na vonkajšej strane bola krásne zlatohnedá.
  • 2. Pripravte si ingrediencie Kým sa rúra zohrieva, zozbierajte všetky ingrediencie. Jemne nakrájajte cibuľu a huby; to im pomôže dobre zamiešať do mäsovej zmesi.
  • 3. Mäso rozmixujeme. Vo veľkej mise zmiešame mleté ​​hovädzie a bravčové mäso. Pomocou rúk je najlepší spôsob miešania.
  • 4. Pridajte zeleninu. Potom pridajte nakrájané huby a na kocky nakrájanú cibuľu. Zelenina dodáva nielen chuť, ale aj vlhkosť, ktorá je pre šťavnatú mäsovú štrúdľu nevyhnutná.
  • 5. Syr. Čas posypať strúhaným švajčiarskym syrom. Nikdy nemôžete mať príliš veľa syra, však? Dodáva jedlu takú úžasnú krémovosť
  • 6. Korenie. Teraz pridajte trochu soli, korenia a prisypte cesnakový prášok, ak chcete. Pamätajte, že korenie je kľúčové! Spája všetky chute.
  • 7. Dobre premiešajte. Miešajte rukami, kým sa nespojí. Chcete sa uistiť, že syr, mäso a zelenina sú dobre rozložené.
  • 8. Vytvarujte bochník. Potom zo zmesi vytvarujte bochník. Uložíme do zapekacej misy alebo na vystlaný plech. Nebojte sa príliš o dokonalosť; je to rustikálny šarm, ktorý ho robí výnimočným!
  • 9. Upečieme do dokonalosti. Mäsovú štrúdľu vložíme do rúry a pečieme asi 1 hodinu. Hotový spoznáte, keď dosiahne vnútornú teplotu 70°C a vrch bude pekne zhnednutý.
  • 10. Čas odpočinku. Hotové ho pred krájaním nechajte asi 10 minút odpočívať. To pomáha zachovať šťavu, vďaka čomu je mäsová štrúdľa ešte chutnejšia.
  • 11. Podávajte. Nakoniec ho nakrájame a podávame teplé. Na vrch môžete pridať ešte trochu nastrúhaného švajčiarskeho syru, nechajte ho roztopiť tesne pred podávaním.

Dobrú chuť! Zdieľajte ho aj so svojou rodinou a známymi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*