![domaciperkelt](https://babickinerady.sk/wp-content/uploads/2019/06/domaciperkelt-678x381.jpg)
Ingrediencie
- morčacie mäso
- sladká červená paprika
- soľ
- smotana na šľahanie
- mlieko ak bude treba
- cibuľa
- olej
- pikantná paprika – ak chcete
Postup prípravy
- Na panvici si dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľku
- Mäso si nakrájame na drobné kúsky a pridáme na panvicu k cibuľke
- Mäso si rovnako ako cibuľku musíme opiecť až dozlatista (nie do biela)
- Pridáme štipku soli a štipku červenej papriky a dôkladne zamiešame
- Medzitým si dáme variť vodu s kvapkou oleja a štipkou soli (podľa veľkosti hrnca)
- V hrnci si pripravíme cestoviny podľa chuti klasicky podľa návodu na obale, potom precedíme vodou a pokvapkáme olivovým olejom
- Keď je mäso opečené spolu s korením, zalejeme ho smotanou na šľahanie
- V prípade potreby dochutíme ešte soľou a sladkou paprikou
- Pokiaľ máte radi pálivejšiu jedla, toto je priestor, kedy pridať pikantnejší druh korenia
- Ak sa vám bude zdať, že omáčky nie je dosť, stačí doliať mliekom alebo smotanou – nutné ale prejsť znovu varom
Leave a Reply