Recept na NAJLEPŠÍ PERKELT hotový za 20 minút!

Ingrediencie

  • morčacie mäso
  • sladká červená paprika
  • soľ
  • smotana na šľahanie
  • mlieko ak bude treba
  • cibuľa
  • olej
  • pikantná paprika – ak chcete

Postup prípravy

  1. Na panvici si dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľku
  2. Mäso si nakrájame na drobné kúsky a pridáme na panvicu k cibuľke
  3. Mäso si rovnako ako cibuľku musíme opiecť až dozlatista (nie do biela)
  4. Pridáme štipku soli a štipku červenej papriky a dôkladne zamiešame
  5. Medzitým si dáme variť vodu s kvapkou oleja a štipkou soli (podľa veľkosti hrnca)
  6. V hrnci si pripravíme cestoviny podľa chuti klasicky podľa návodu na obale, potom precedíme vodou a pokvapkáme olivovým olejom
  7. Keď je mäso opečené spolu s korením, zalejeme ho smotanou na šľahanie
  8. V prípade potreby dochutíme ešte soľou a sladkou paprikou
  9. Pokiaľ máte radi pálivejšiu jedla, toto je priestor, kedy pridať pikantnejší druh korenia
  10. Ak sa vám bude zdať, že omáčky nie je dosť, stačí doliať mliekom alebo smotanou – nutné ale prejsť znovu varom

Pokračovanie >

Written By
More from Redakcia
Mokrá bábovka Z HRNČEKA: Keby som vedela, že do cesta stačí pridať len túto jednu vec, robila by som to tak celý život!
Už tradične sa inšpirujem skvelými recepty, ktoré sú overené, odskúšané a tešia...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *