Vyzbrojte sa trpezlivosťou a pustite sa do práce, domácich určite potešia chutné raňajky! Pre mnohých je bagel obľúbeným pečivom, preto vám prinášame ten najlepší recept od skúsených gazdiniek.
Na rozdiel od obyčajného bagelu sa tento podrobuje dodatočnej tepelnej úprave, preto je jeho textúra iná a sezam mu dodáva špeciálnu chuť.
Ingrediencie:
- 1/2 kg hl.múky
- 25 g droždia
- 1 dl vody
- 2 vajcia
- 50 g masla
- soľ
- sezam
Príprava:
- 1. Múku zmiešame s droždím a 1 dl vlažnej vody, osolíme, pridáme maslo a jedno vajce, vymiesime cesto a necháme 30 minút odpočívať.
- 2. Cesto rozvaľkáme, rozdelíme na 10 častí, vytvarujeme z nich bagely a každý varíme vo vriacej vode 10 minút, kým nevystúpi na povrch.
- 3. Potom ich vložíme do vymasteného plechu, natrieme ich žĺtkom a sezamovými semienkami.
- 4. Pečieme pri teplote 180 stupňov vo vyhriatej rúre asi 30 minút.
Leave a Reply