Kysnuté buchty sú tradičnou sladkou pochúťkou, ktorá poteší svojou mäkkosťou a nadýchanou textúrou. Naplnené džemom, makom alebo tvarohom sú ideálnym dezertom k nedeľnej káve či čaju.
Zloženie:
- 80 dkg hladkej múky
- 5 dkg droždia
- 4 PL cukru
- pol čajovej lyžičky soli
- 2 dcl oleja
- 2 dcl mlieka na droždie
- 1,5 -2 dcl mlieka na miesenie
Príprava:
- Do 2 dcl vlažného mlieka pridajte cukor a 5 dkg droždia. Nechajte kysnúť 20 minút.
- Do 80 dkg preosiatej múky pridáme pol lyžičky soli, 2 dcl oleja a droždie. Do cesta pridajte 1,5 – 2 dcl mlieka (v závislosti od množstva múky, pridávajte postupne). Vymieste cesto, potom nechajte vykysnúť kým sa nezdvojnásobí.
- Cesto rozvaľkajte na 1 cm hrubé kocky a naplňte podľa potreby akoukoľvek náplňou, ktorú máte radi. Štyri rohy zovrite do seba, vytvorte knedľu a položte ju na papier na pečenie. Potrite olejom a nechajte kysnúť vo forme asi 20 minút.
- Pečte pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Upečené buchty posypeme ešte teplé práškovým cukrom.
DOBRÚ CHUŤ! Podeľte sa o recept aj s ostatnými. 🙂
Leave a Reply