- Tento recept na plnené kapustové listy sa dedí z generácie na generáciu a chutí presne tak, ako keď ju robili naše pra-prababičky.
Čo budeme potrebovať:
- 2 väčšie hlávky kapusty
- 2 kg mletého bravčového mäsa ideálne plece
- 2 kg ryže (predvarené)
- 2 vajcia
- soľ
- Korenie, červená paprika
- kyslá kapusta
Postup:
- Mäso ochutíme soľou a korením, pridáme predvarenú ryžu, vajcia a premiešame.
- Keď máme náplň, pripravíme si kapustu. Celú hlávku ponoríme do vriacej vody na pár sekúnd a hneď vyberieme. Z kapusty opatrne oddeľujeme celé listy, ktoré vložíme do rovnakej vody a povaríme asi 2 minúty (listy tak krásne zmäknú a bude sa s nimi dobre pracovať).
- Listy plníme zmesou mletého mäsa a ryže – do každého listu dáme asi 1,5-2 lyžice náplne.
- Na dno hrnca navrstvíme kyslú kapustu, uložíme plnené kapustové listy jeden vedľa druhého, tak, aby nám náplň nevypadla – nezabudnite dobre zahnúť aj kraje.
- Zalejeme vodou a dáme na plameň variť asi na 10 minút. Potom prikryté necháme ešte v rúre dôjsť. Nie je potreba veľa času, stačí, aby sa uvarilo mäsko.
Dobrú chuť! Zdieľajte tento super recept aj so svojou rodinou a priateľmi.
Leave a Reply