RECEPT na najlepšie polievkové KNEDLIČKY, ktoré sa podaria všetkým: S 1 trikom sa nerozpadnú!

Recept na tie najjemnejšie polievkové knedličky, ktoré sa nerozpadnú, si určite zapíšte, pretože si ho bude pýtať každý! Pomaly prichádzajú chladné dni a nie je nič krajšie ako vôňa domácej polievky s knedličkami na stole v nedeľu počas rodinného obeda.

Gazdinky sa však často sťažujú, že ich knedličky sú tvrdé a vyhýbajú sa ich príprave. Preto vám prezradíme tajomstvo profesionálnych kuchárov, s ktorým budú vždy dokonalé!

Trik skúsených kuchárov:

Ich tajomstvo vzdušných knedličiek sa skrýva v triku – najskôr oddelia bielka od žĺtkov. Potom vyšľaháme z bielkov penu a potom do nej pridáme žĺtky.

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky oleja
  • 8 až 10 polievkových lyžíc krupice
  • 2 štipky soli

Príprava:

  1. Oddeľte bielka a žĺtky, potom bielka vyšľaháme do peny. Potom pridajte vaječné žĺtky a premiešajte, aby sa spojili. Nalejte olej a krupicu. Jemne premiešame, zmes by mala byť hustá, ale nie príliš hustá – asi ako horúci uvarený puding. Osolíme a necháme 20 minút trochu napučať.
  2. Keď polievka vrie, ponorte do nej lyžicu a potom naberajte haluškovú zmes. Nenaberajte plnú lyžicu, pretože halušky budú príliš veľké. Po pridaní posledných halušiek sa varia ešte desať minút a domáca polievka je pripravená na podávanie na stôl.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite túto super radu zdieľať aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*