

Ingrediencie:
- 1,8 kg bravčových rebier
- 1 jablko (roztlačené)
- Šťava z ½ citróna
- 150 g kečupu
- 6 lyžíc sójovej omáčky
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 zarovnaná lyžička škorice
- 1 lyžička mletého korenia
- Soľ (podľa chuti, v závislosti od sójovej omáčky)
- 2 lyžice hnedého cukru (alebo medu/obyčajného cukru)
Príprava:
Ak chcete šťavnaté, aromatické a dokonale ochutené bravčové rebrá, táto marináda je tou správnou voľbou. Sladko-kyslá rovnováha jablka, kečupu a korenia dodáva mäsu bohatú chuť a dokonalú textúru.
Tip:
Pre ešte bohatšiu chuť môžete rebierka najskôr marinovať, a potom ich krátko opražiť na grile alebo pod grilom v rúre.
- Jablko rozmixujeme v mixéri a zmiešame s citrónovou šťavou, aby nestmavlo. Pridajte kečup, sójovú omáčku, cesnak, papriku, škoricu, korenie, soľ a cukor (alebo med).
- Dobre premiešajte. Bravčové rebierka natrieme zo všetkých strán marinádou a necháme odležať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc v chladničke.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 1,5 až 2 hodiny, občas polejeme zvyšnou marinádou. Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply