Recept na najlepšiu marinádu na bravčové rebierka!


Ingrediencie:

  • 1,8 kg bravčových rebier
  • 1 jablko (roztlačené)
  • Šťava z ½ citróna
  • 150 g kečupu
  • 6 lyžíc sójovej omáčky
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 zarovnaná lyžička škorice
  • 1 lyžička mletého korenia
  • Soľ (podľa chuti, v závislosti od sójovej omáčky)
  • 2 lyžice hnedého cukru (alebo medu/obyčajného cukru)

Príprava:

Ak chcete šťavnaté, aromatické a dokonale ochutené bravčové rebrá, táto marináda je tou správnou voľbou. Sladko-kyslá rovnováha jablka, kečupu a korenia dodáva mäsu bohatú chuť a dokonalú textúru.

Tip:
Pre ešte bohatšiu chuť môžete rebierka najskôr marinovať, a potom ich krátko opražiť na grile alebo pod grilom v rúre.

  1. Jablko rozmixujeme v mixéri a zmiešame s citrónovou šťavou, aby nestmavlo. Pridajte kečup, sójovú omáčku, cesnak, papriku, škoricu, korenie, soľ a cukor (alebo med).
  2. Dobre premiešajte. Bravčové rebierka natrieme zo všetkých strán marinádou a necháme odležať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc v chladničke.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 1,5 až 2 hodiny, občas polejeme zvyšnou marinádou. Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*