Koláč s neodolateľnou chuťou, sa dá pripraviť behom chvíľky, no ešte rýchlejšie zmizne zo stola!
Potrebné potraviny:
- 6 vajec
- 200 gramov cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 g rozpustenej čokolády
- 80 gramov mletých vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice polohr.múky
- 1 balíček lístkového cesta
Ingrediencie na náplň:
- 600 ml mlieka
- 3 polievkové lyžice hl. múky
- 3 lyžice zahusťovadla
- 200 gramov cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 gramov masla
Príprava:
- Lístkové cesto rozvaľkáme, popicháme vidličkou a pečieme asi 10 minút pri 180*C.
- Na sušienku: čokoládu rozpustíme v pare, oddelíme žĺtky a bielky. Vyšľaháme bielka s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvlášť vyšľaháme žĺtky, pridáme rozpustenú čokoládu, orechy a múku. Zmes zľahka primiešame k bielkom.
- Takto pripravené cesto vylejeme do formy, v ktorej je jeden neupečený plát lístkového cesta. Pečieme asi 20-30 minút pri rovnakej teplote, 180*C.
- PLNKA: Múku, zahusťovadlo, cukor a vanilkový cukor rozmiešame v troche mlieka. Zvyšok mlieka prevaríme. Keď zovrie, pridajte zmes a pokračujte vo varení, kým nezhustne. Do studeného krému pridajte 250 gramov masla. Krém nalejeme na upečenú sušienku a prikryjeme ďalšou vrstvou upečeného lístkového cesta.
Prajeme dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply