Ingrediencie:
Cesto:
- 2 vajcia
- 17,5 dkg cukru
- 80 ml oleja
- 3 polievkové lyžice mlieka
- 15 dkg múky
- 2 lyžice kakaového prášku
- 1 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
Plnenie:
- 50 dkg tvarohu
- 10 dkg práškového cukru
- 4 žĺtky
- Nastrúhaná kôra z 1 citróna
- 1 vrecko pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- 3 lyžice kyslej smotany
Vaječná pena:
- 4 bielka
- 10 dkg cukru
- 1 polievková lyžica škrobu
- 1 ČL citrónovej šťavy
Príprava:
- Tvaroh dôkladne premiešame s ingredienciami na plnku.
- Na cesto vymiešame vajíčka s cukrom do peny, potom prilejeme olej a mlieko a vmiešame kakaovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vzniknutú hmotu rovnomerne uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Tvarohovú plnku jemne rozotrieme na cesto (nevadí, ak sa do cesta trochu vmieša, tak sa zvlní) a pečieme pri 170 stupňoch asi 35 minút (vtedy je dobré, ak sa tvarohová vrstva netrasie).
- Kým sa cesto pečie, vyšľaháme bielka s práškovým cukrom, pridáme citrónovú šťavu a po lyžiciach pridávame škrob.
- Vzniknutú vajcovú penu natrieme stierkou na tvaroh a vrátime do rúry. Teplotu znížime asi na 150 °C a pečieme, kým pena nezačne hnednúť.
- Nechajte koláč vychladnúť vo forme a potom ho nakrájajte.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite recept zdieľať. Je výborný!
Leave a Reply