Recept na tortu s kávovou penou: Ohúrite ňou všetkých!

Ingrediencie na základ
  • 150 g čokoládových sušienok (jemne mletých)
  • 30 g rozpusteného masla (2 polievkové lyžice)
Pena
  • 100 g syra mascarpone (1/4 šálky)
  • 1 polievková lyžica (8 g) želatínového prášku (alebo 5 g želatínového plátku)
  • 60 ml studenej vody na želatínu (2 polievkové lyžice)
  • 50 g sladeného kondenzovaného mlieka (3 polievkové lyžice)
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu (5 ml)
  • 350 ml hustej smotany (1,5 šálky)
  • 30 g cukru (2,5 lyžice)
  • 1 polievková lyžica (5 g) prášku na espresso
Čokoládová poleva
  • 125 g tmavej čokolády (3/4 šálky)
  • 125 g hustej smotany (1/2 šálky)
  • 25 g rastlinného oleja (2 polievkové lyžice)
  • 20 – 30 g rozpustenej čokolády a kakaa na ozdobu

Postup si môžete pozrieť v priloženom videu 🙂

Prajeme dobrú chuť! 💗👩‍🍳👌👍

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*