Rezy s vaječným likérom od Zuzky – najlepšia dobrota akú som kedy jedla!

Krém:

500ml mlieka

2 vanilkové pudingy

cukor podľa chuti

160ml vaječného koňaku

250g zmäknutého masla

3 lyžice práškového cukru

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešajte koňak a premiešajte. Akonáhle hmota vychladne, zašľahajte ju po častiach do masla našľahaného s práškovým cukrom. Svetlú náplň rozotrite na džemom potretý plát.

Parížska šľahačka:

rastlinná šľahačka na šľahanie (ja ju kúpila v zdravej výžive)

2 lyžice kakaa

cukor podľa chuti

Šľahačku vyšľahajte a vmiešajte do nej cukor i kakao. Takto pripravenú parížsku šľahačku rozotrite na pudingový krém a povrch ozdobte zubatou stierkou.

Na ozdobu:

vaječný likér

čokoládová ryža

Múčnik pokvapkajte trochou likéru a posypte čokoládovými šupinkami.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*