Krém:
500ml mlieka
2 vanilkové pudingy
cukor podľa chuti
160ml vaječného koňaku
250g zmäknutého masla
3 lyžice práškového cukru
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešajte koňak a premiešajte. Akonáhle hmota vychladne, zašľahajte ju po častiach do masla našľahaného s práškovým cukrom. Svetlú náplň rozotrite na džemom potretý plát.
Parížska šľahačka:
rastlinná šľahačka na šľahanie (ja ju kúpila v zdravej výžive)
2 lyžice kakaa
cukor podľa chuti
Šľahačku vyšľahajte a vmiešajte do nej cukor i kakao. Takto pripravenú parížsku šľahačku rozotrite na pudingový krém a povrch ozdobte zubatou stierkou.
Na ozdobu:
vaječný likér
čokoládová ryža
Múčnik pokvapkajte trochou likéru a posypte čokoládovými šupinkami.
Leave a Reply