Ingrediencie:
- Pita chlieb (tenký) 3 ks
- Konzervy s rybami v oleji (losos alebo morský vlk) 1 konzerva
- vajcia 3 ks
- 200 g syra
- cesnak 4 strúčiky
- majonéza
- bylinky
Postup:
- Do vriacej osolenej vody dajte vajcia, priveďte ich do varu a varte 10 minút. Po uvarení vajcia ochlaďte v studenej vode a ošúpte.
Vajíčka nakrájajte nadrobno alebo ich nastrúhajte na hrubom strúhadle. - Konzervy z rýb sceďte a roztlačte ich vidličkou. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Umyte a osušte bylinky a nasekajte ich. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno alebo ho pretlačte cez strúhadlo na cesnak. Majonézu zmiešajte s cesnakom a bylinkami a dobre premiešajte.
- Plátky pity z jednej strany dobre potrite majonézovou zmesou. Prvý plát pity rozložte na pracovnú plochu, posypte ho strúhaným syrom a rovnomerne ho rozotrite po celej ploche. Prikryte druhým plátom tak, aby majonézou nasiaknutá strana pity bola na spodku. Povrch pity potrite majonézou a rozotrite naň roztlačené ryby. Prikryte tretím pita plátom, potrite ho majonézou a na jeho povrch rozložte nakrájané vajcia. Potom spolu s plnkou zrolujte do pevnej rolky.
- Rolku zľahka stlačte a vložte do chladničky na 30 minút.
- Vychladnutú rolku nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm, naaranžujte na tanier, ozdobte bylinkami a podávajte.
Prajeme dobrú chuť!😋👌
Podeľte sa o tento jednoduchý recept aj s ostatnými na Facebooku.
Leave a Reply