Kuracie mäso je veľmi obľúbenou potravinou najmä pre svoju jednoduchú prípravu. V dnešnej uponáhľanej dobe je rýchlo uvarené a zároveň lahodné jedlo prakticky nutnosťou.
Pokiaľ vám už dochádzajú nápady, prinášame vám inšpiráciu. Vyskúšajte náš recept ešte dnes. Ponúkame vám recept na kuracie rezeň v syrovom kabátiku.
Príprava je skutočne veľmi jednoduchá a zvládne ju v pohode aj kuchár – začiatočník. Pokrm je vhodný ako na obed, tak na večeru, alebo dokonca do obloženej bagety.
Ingrediencie:
- 60 dkg kuracích pŕs
- 10 dkg tvrdého syra nastrúhaného najemno
- 2 vajcia
- 3 rozotreté strúčiky cesnaku
- hladká múka (na obalenie podľa potreby)
- strúhanka (na obalenie podľa potreby)
- mlieko podľa potreby
- obľúbené korenie či bylinky podľa chuti
Postup:
- Kuracie prsia umyte, nakrájajte na plátky, narežte okraje a zľahka naklepte. Mäso okoreňte podľa svojich zvyklostí. Vajcia rozšľahajte s mliekom a štipkou soli, pridajte rozotrený cesnak a strúhaný syr. Zmes dobre premiešajte.
Tipy
- Ak sa vám zdá syrové cestíčko príliš husté, prilejte trochu mlieka. V opačnom prípade zahustite hladkou múkou. Ak máte neznášanlivosť cesnaku, nahraďte ho napr. pažítkou.
- Pripravené mäso obaľte najskôr v múke, potom v syrovej zmesi a nakoniec v strúhanke. V panvici dobre rozpáľte olej a vložte obalené mäso.
- Vymažte dozlatista po oboch stranách. Podávajte so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom. Skvelá je aj čerstvá či rozpečená bageta a domáci dip. Dobrú chuť.
Leave a Reply