- Steaky sa obvykle upravujú grilovaním alebo pečením na panvici. Pretože sa pripravujú rýchlo, s použitím suchého tepla a podávajú sa v celku, sú použité vždy najlepšie časti zvieraťa. Jeden recept sme pre vás dnes pripravili.
Potrebujeme:
- 4 lyžice sladkej mletej papriky
- 1 až 2 lyžice ostré mletej papriky
- 2 lyžice morskej soli
- 4 veľké cibule
- 8 plátkov bravčového mäsa (asi 1 kg)
- 8 lyžíc oleja
Postup:
- 1. Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubé kolieska. Z mletej papriky, mletého korenia a oleja vymiešame marinádu.
- 2. Do väčšej misky uložíme vrstvu cibule, osolíme, na ňu položíme vrstvu plátkov mäsa potretej z oboch strán marinádou. Znovu uložíme vrstvu cibule a vrstvu mäsa a ukončíme vrstvou cibule. Misku zatvoríme a necháme, najlepšie cez noc, odstáť.
- 3. Mäso opekáme na rozohriatom grile z oboch strán asi 5 až 8 minút. Kolieska cibule grilujeme zároveň s mäsom na hliníkovej podložke.
Dobrú chuť!
Leave a Reply