
Tento koláč je taký výborný, že by som ho mohla robiť aj každý deň!
Ingrediencie:
- 4 jablká
- 75 g + 30 g cukru
- 4 vajcia
- 8 g vanilkového cukru
- 150 g polohrubej múky
- 10 g prášku do pečiva
- 100 ml oleja
- škorica
Postup:
- Vajcia vyšľaháme s 75 g cukru do peny, pridáme vanilkový cukor a preosiatu múku s práškom do pečiva. Vymiešame a pridáme olej, čím vznikne jednoliata hladká hmota.
- Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na kocky, posypeme 30 g cukru a trochu škorice, premiešame. Jablká rovnomerne uložíme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie, na jablka rovnomerne nevrstvíme cesto tak, aby boli všetky jablka zakryté.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 35 minút. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply