Rýchly a veľmi jemný mriežkový koláč s krémom: Každé sústo sa doslova rozplýva na jazyku…

Potrebujete:
  • 280 g hladkej múky
  • kryštálový cukor 150 g
  • 3 vajcia
  • vanilka podľa chuti;
  • štipka soli
  • prášok do pečiva 15 g
  • rastlinný olej 150 g
  • kyslá smotana 50 g (s najvyšším obsahom tuku)
Na prípravu krému potrebujeme:
  • 1 vajce
  • mlieko 250 ml
  • kukuričný škrob 20 g
  • práškový cukor 60 g
  • maslo 25 g
  • citrónová šťava 1 polievková lyžica
  • citrónová kôra
  • štipka soli
  • Na ozdobenie torty môžete použiť mandľové plátky, nasekané orechy, práškový cukor alebo strúhanú čokoládu.

Postup:
  1. Najprv zmiešajte všetky prísady okrem masla v miske a vytvorte hustý krém. Podľa chuti pridajte vanilínový alebo vanilkový cukor. Nechajte vychladnúť a potom do pudingu vmiešajte vyšľahané maslo.
  2. Na cesto vyšľahajte vajcia s cukrom, soľou a vanilkou do peny. Vmiešajte kyslú smotanu, olej a dôkladne premiešajte. Preosejte múku, zmiešajte ju s práškom do pečiva a po častiach ju vmiešajte do cesta. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a nalejte doň cesto.
  3. Krém navrstvíme do mikroténového vrecka, odstrihneme roh a navrstvíme ho na cesto v pásoch (vytvoríme mriežkovaný tvar), pričom ho jemne vtlačíme do cesta.
  4. Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte približne 40 minút.
DOBRÚ CHUŤ. Ak sa Vám recept páči, nezabudnite ho zdieľať aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*