Potrebujete:
- 280 g hladkej múky
- kryštálový cukor 150 g
- 3 vajcia
- vanilka podľa chuti;
- štipka soli
- prášok do pečiva 15 g
- rastlinný olej 150 g
- kyslá smotana 50 g (s najvyšším obsahom tuku)
Na prípravu krému potrebujeme:
- 1 vajce
- mlieko 250 ml
- kukuričný škrob 20 g
- práškový cukor 60 g
- maslo 25 g
- citrónová šťava 1 polievková lyžica
- citrónová kôra
- štipka soli
- Na ozdobenie torty môžete použiť mandľové plátky, nasekané orechy, práškový cukor alebo strúhanú čokoládu.
Postup:
- Najprv zmiešajte všetky prísady okrem masla v miske a vytvorte hustý krém. Podľa chuti pridajte vanilínový alebo vanilkový cukor. Nechajte vychladnúť a potom do pudingu vmiešajte vyšľahané maslo.
- Na cesto vyšľahajte vajcia s cukrom, soľou a vanilkou do peny. Vmiešajte kyslú smotanu, olej a dôkladne premiešajte. Preosejte múku, zmiešajte ju s práškom do pečiva a po častiach ju vmiešajte do cesta. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a nalejte doň cesto.
- Krém navrstvíme do mikroténového vrecka, odstrihneme roh a navrstvíme ho na cesto v pásoch (vytvoríme mriežkovaný tvar), pričom ho jemne vtlačíme do cesta.
- Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte približne 40 minút.
DOBRÚ CHUŤ. Ak sa Vám recept páči, nezabudnite ho zdieľať aj s ostatnými.
Leave a Reply