Ingrediencie na cesto:
- 250 ml kefíru
- 250 g cukor múčka
- 250 g hl. múky
- 1 PL kakaa
- 9 PL oleja
- 1 ks vajcia
- 1 PL sódy bikarb.
Poleva:
- 100 g čokoláda na varenie
- 400 ml kyslá smotana
Postup:
- Suroviny na cesto som vymiešala na hladké cesto.
- Dala som na menší plech a piekla na 160 stupňov. Riaďte sa podľa svojej rúry, ale keď bude zlatistý môžete ho vybrať, prípadne urobte test špajdľou.
- Poleva: Rozpustite 100 g čokolády na varenie a vychladnutú zamiešajte so 400 ml kyslej smotany.
- Koláčik je fantastický, šťavnatý, chutný a poleva na vrchu je super.
Dobrú chuť. 😋👩🍳
Leave a Reply