Rýchly recept na pečený baklažán, ktorý si obľúbia všetci členovia rodiny.

Baklažán môžete pripraviť na milión spôsobov a tento je jednoznačne najlepší. Baklažán má výraznú chuť a vôňu a ľudia sa mu často vyhýbajú.

Z tejto zeleniny sa však dajú pripraviť niektoré z najchutnejších jedál a tento jednoduchý recept vás poteší. Takto pripravený baklažán môžeme podávať ako hlavný chod alebo ako prílohu.

Prísady:

  • 2 baklažány
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ

Na jogurtovú omáčku:

  • 1 pohár jogurtu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • nejaký čerstvý kôpor

Recept na pečený baklažán:

Baklažán prekrojte na polovicu a potom vyrežte do tvaru kosoštvorca. Potom olej, soľ a rozlačený cesnak zmiešajte. Baklažán zmesou potrite a poukladajte do ohňovzdornej misky a pečte v rúre pri teplote 230°C asi 25-30 minút.

Podávame s jogurtovým dresingom: V miske zmiešame jogurt, kôpor a roztlačený cesnak, potom všetko dobre premiešame. Okoreníme podľa chuti a podávame s baklažánom.

Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*