Baklažán môžete pripraviť na milión spôsobov a tento je jednoznačne najlepší. Baklažán má výraznú chuť a vôňu a ľudia sa mu často vyhýbajú.
Z tejto zeleniny sa však dajú pripraviť niektoré z najchutnejších jedál a tento jednoduchý recept vás poteší. Takto pripravený baklažán môžeme podávať ako hlavný chod alebo ako prílohu.
Prísady:
- 2 baklažány
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
Na jogurtovú omáčku:
- 1 pohár jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku
- nejaký čerstvý kôpor
Recept na pečený baklažán:
Baklažán prekrojte na polovicu a potom vyrežte do tvaru kosoštvorca. Potom olej, soľ a rozlačený cesnak zmiešajte. Baklažán zmesou potrite a poukladajte do ohňovzdornej misky a pečte v rúre pri teplote 230°C asi 25-30 minút.
Podávame s jogurtovým dresingom: V miske zmiešame jogurt, kôpor a roztlačený cesnak, potom všetko dobre premiešame. Okoreníme podľa chuti a podávame s baklažánom.
Leave a Reply