Rýchly tvarohový koláč, ktorého príprava trvá len pár minút!

  • Občas sa stane, že potrebujete na poslednú chvíľu pripraviť nejaký sladký zákusok. Najlepšie len z niekoľkých málo surovín, ktoré práve máte po ruke.

Ingrediencie na tvarohový koláč
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 4 vajcia
  • 125 g práškového cukru
  • 50 ml 20% kyslej smotany
  • 50 g hrozienok alebo iného sušeného ovocia
  • 25 g zemiakového škrobu
  • 10 g mletej škorice
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • Kôru z limetky alebo citrónu

Príprava
  1. Rozklepnite si vajcia a oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtka vyšľahajte spolu s cukrom a vanilkovým cukrom a postupne do nich zapracujte kyslú smotanu, tvaroh, škoricu a škrob. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý opatrne spojte so zvyškom cesta. Nakoniec pridajte najemno nastrúhanú kôru z citróna alebo limetky a hrozienka. Pri ich zapracovávaní dávajte pozor, aby ste ich zbytočne neroztlačili. Hotové cesto by malo byť hladké a tekuté.
  2. Dostatočne veľký plech vyložte papierom na pečenie a prelejte naň cesto. Plech vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Koláč pečte po dobu 30-40 minút, v závislosti od jeho hrúbky. Že je hotový najľahšie spoznáte, keď do neho bodnete špáradlom. Upečený tvarohový koláč skladujte a podávajte pri izbovej teplote posypaný troškou holandského kakaa, práškovým cukrom alebo strúhaným kokosom.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*