S týmto trikom ľahko vyčistíte zaschnutý tuk z fritézy. Žiadne drhnutie!

Airfryers, teda fritézy bez tuku, sú v poslednej dobe čoraz populárnejšie. Môžete pripraviť mnoho rôznych jedál a majitelia tohto zariadenia sú s ním nadšení.

Bude sa vám páčiť aj tento jednoduchý trik, ktorý vám umožní rýchlo vyčistiť vybavenie.

Airfryer je zariadenie, ktoré spôsobilo revolúciu v kuchyni a umožňuje vám vyprážať jedlo s minimálnym množstvom tuku vďaka technológii cirkulácie horúceho vzduchu.

Celkom prijateľná cena spôsobila, že zariadenie si rýchlo našlo cestu do mnohých domácností. Aby vydržal čo najdlhšie, treba ho poriadne vyčistiť.

Nemôžete ho len tak hodiť do umývačky riadu, výrobcovia pred tým varujú. Samotné kapsuly však prídu na pomoc a pomôžu vám ľahko vyčistiť vnútro.

Ako čistiť vzduchovú fritézu?

Niektoré jedlá vyžadujú postriekanie tukom, iné majú chaotický marinádu. Aj keď sa olej neleje priamo do vzduchovej fritézy, stále sa dá ľahko zašpiniť.

Najjednoduchším spôsobom by bolo jednoducho ho hodiť do umývačky riadu, ale v mnohých modeloch výrobcovia stanovujú, že to nemajú robiť s miskou alebo mriežkou. Existuje však jednoduchý trik na čistenie, vďaka ktorému bude žiarivo čistá.

Kapsula do umývačky riadu vyčistí zariadenie

Do prístroja vhoďte kapsulu alebo kocku umývačky riadu a zalejte ju horúcou vodou, aby ste zakryli nečistoty. Teraz všetko, čo musíte urobiť, je zmiešať a vyliať vodu do umývadla.

Nečistoty zmiznú bez drhnutia. Ohrievač je umiestnený v hornej časti, mimo dosahu chemikálií, takže sa nemusíte báť, že by to ovplyvnilo nejakú chuť vášho jedla. Stačí misku dobre opláchnuť.

Čo dať do vzduchovej fritézy?

Niektorí ľudia dávajú do fritézy papier na pečenie alebo silikónové formy. Ak pripravujete hranolky, zeleninu, mäso, ktoré nevyžadujú ďalší tuk, papier na pečenie ani formy nie sú potrebné.

Kôš vzduchovej fritézy má zvyčajne nepriľnavý povrch. Bez prídavných prvkov je jednoduchšie vyčistiť interiér pomocou patentu kapsúl.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*