Segedín, ktorý môžete mať do hodinky na stole. Rodinný recept a je dokonalý!

V tomto recepte nájdete ale ten „pravý“pokrm, v ktorom nechýba kyslá kapusta a bravčové mäso, to všetko podávané so žemľovou knedľou. Alebo by ste si ho dali radšej s chlebom?

TIP: Ak by ste chceli chuť segedínskeho guláša trochu zvýrazniť, nahraďte smotanu na varenie téglikom kyslej smotany. Rovnako je možné pridať jednu polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku, ktorá podporí paprikové korenie.

Ingrediencie:

  • 800 g bravčového pliecka
  • 2 lyžice sadla
  • 3 lyžice hladké múky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 liter horúcej vody
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 3 lyžice sladké papriky
  • 1 balenie kyslej bielej kapusty
  • 1 téglik smotany na varenie
  • 1 balenie žemľovej knedle

Postup:

  1. Pliecko si nakrájajte na stredne veľké kocky. Pripravte si väčší hrniec, do ktorého dajte pomaly rozpúšťať polievkovú lyžicu masti. Akonáhle sa rozpustí, zvýšte teplotu a prisypte nadrobno pokrájanú cibuľu. Potom, čo začne peniť, pridajte do rozpáleného hrnca pokrájané mäso. Premiešajte, všetko zaprášte dvoma polievkovými lyžicami múky a opäť premiešajte, aby sa mäso obalilo tukom.
  2. Keď mäso zozlatne, vyberte ho vareškou von ak tuku v hrnci prisypte drvenú rascu, sladkú papriku a trochu soli a korenia. Potom, čo sa korenie rozpustí, vráťte do hrnca mäso, premiešajte a všetko zalejte asi litrom horúcej vody. Množstvo vody prispôsobte podľa potreby, dôležité je, aby bolo mäso ponorené. Prikryte pokrievkou a duste asi trištvrte hodiny.
  3. Kyslú kapustu vyberte z obalu a krátko ju prepláchnite pod vodou. Stačí naozaj chvíľka, inak by mohlo stratiť všetku kyslosť. Kapustu môžete pridať do hrnca tak ako je. Premiešajte s mäsom a duste asi desať minút, kým je kapusta mäkká.
  4. Do téglika smotany na varenie vidličkou vmiešajte polievkovú lyžicu múky. Téglik opatrne vlejte do hrnca a hneď premiešajte – omáčka sa zahustí a zjemní. Segedínsky guláš nechajte ešte pár minút bublať na sporáku, aby sa chute stihli premiešať. Medzitým si nakrájajte knedľu a prehrejte ju v paráku na knedle. Teplé knedle rozdeľte na taniere a pridajte omáčku – môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*