ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKAMI: Krémový dezert, ktorý v kombinácii s týmto ovocím prináša FENOMENÁLNU CHUŤ!

Prinášame vám recept na Šeherezadin puding s pečenými jablkami, ktorému neodoláte. Čo tak vyskúšať okrem obyčajného pudingu aj niečo iné a nespraviť si skutočný orientálny dezert.

Ingrediencie:

  • 2 jablká
  • 2 krajce celistvého chleba
  • drvené lieskové orechy alebo vlašské orechy
  • 1 liter mlieka + 1 dl mlieka
  • 3 lyžice pšeničného škrobu
  • 2 lyžice medu
  • trochu škorice

Príprava:

1. Jablká nakrájame na kocky, posypeme ich škoricou a pridáme dva krajce celistvého chleba nakrájané na kocky a rozdrvené lieskové alebo vlašské orechy. Toto všetko ešte raz zopakujeme, zalejeme 1 dl mlieka a dáme piecť do malého pekáča na 175 stupňov na 20-25 minút.

2. Počas tejto doby zohrejte na sporáku liter mlieka, v miske rozmiešajte tri polievkové lyžice pšeničného škrobu a nalejte do vriaceho mlieka. Znížime plameň a za stáleho miešania varíme (kto má rád, môže si uvariť obyčajný vanilkový puding).

3. Keď sa začnú vytvárať bublinky, pridajte dve lyžice medu, premiešajte, odstavte z ohňa a vychladzujte. Jablká prelejeme do vhodného pohára, navrch dáme puding a ozdobíme podľa želania.

Jednoduché a výborné! Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*