PRÍSADY (20 PORCIÍ)
- hladká múka 125 g
- zmäkčený bravčový tuk 10 g
- krupicový cukor 5 g
- Víno Marsala 50-75 ml
- olej na vyprážanie
PLNKA:
- čerstvá ricotta 500 g
- nasekané nesolené pistácie 70 g
- nasekaná kandizovaná pomarančová kôra 1 PL
- nasekaná 70% čokoláda 2 PL
- práškový cukor 100 g
POSTUP
- V miske zmiešajte preosiatu múku s krupicovým cukrom. Pridajte zmäknutú masť a prstami ju čo najviac zapracujte do múky. Potom prilejte 50 ml vína Marsala a vypracujte hladké a pružné cesto. Ak je cesto príliš suché, pridajte viac vína. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho 2 hodiny odpočívať v chladničke.
- Medzitým si pripravte náplň. Ricottu vložte do misy, pridajte práškový cukor a dôkladne premiešajte. Keď je ricotta dokonale hladká, pridajte 1 lyžicu nasekaných pistácií, 2 lyžice nasekanej čokolády a 1 lyžicu nasekanej kandizovanej pomarančovej kôry. Dobre premiešajte, prikryte potravinárskou fóliou a uložte do chladničky.
- Odpočinuté cesto položte na ľahko pomúčený valček a rozvaľkajte ho čo najtenšie. Pomocou formičky na sušienky s priemerom 8 cm vykrojte okrúhle kolieska a vyvaľkajte z nich trubičky s priemerom 2 cm.
- Spojenie cesta zľahka potrite vodou a prstom ho dobre stlačte. V opačnom prípade sa cesto pri vyprážaní rozpadne. Smažte vo veľkej vrstve oleja pri 160 °C dozlatista (vrátane rúrok). Cesto by malo pri vyprážaní pľuzgierovať. Prebytočný olej nechajte odkvapkať na papierovú utierku. Asi po 5 minútach vyberte cannoli z rúrok a nechajte ich vychladnúť na mriežke.
- Naplňte ich ochutenou ricottou pomocou cukrárenského vrecka. Oba konce namočte do nasekaných pistácií a posypte práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!😋👌
Zdroj: PrimaFresh
Leave a Reply