Šišky jemné ako pavučinka – v trúbe krásne sa nafúknu. Žiadne vyprážanie, a nejde do nich ani tvaroh. Lepšie ste nejedli!

Postup:

Do misky nasypte múku, pridajte vajce, maslo nakrájané na malé kúsky, cukor, pomarančovú kôru a ricottu (alebo nátierkové maslo).

V teplom mlieku rozpustíme droždie spolu s lyžičkou cukru, počkajte asi 15 minút a pridajte ho k ostatným zložkám. Premieste jednotné cesto.

Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste v miske pod utierkou. Ja ho nechávam kysnúť dlhšie, cesto je potom naozaj nadýchané.

Keď cesto vykysne, vmiešame doň čokoládové lupienky, preložíme na dosku posypanú múkou a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.

Vykrojíme kruhy a necháme ešte kysnúť, kým sa nezahreje rúra.

V predhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme asi 20-25 minút dozlatista.

Šišky sa krásne nafúknu. Šišky sú výborné a vôbec nie sú mastné, ako klasické vyprážané šišky.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*