Škorica je liekom proti rakovine, cholesterolu, bolesti zubov, artritíde, prechladnutiu a mnohým ďalším ochoreniam! Ukážeme vám, ako ju používať ako liek!

Táto lahodná, jemne voňavá bylinka je už dlho známym a často používaným kulinárskym korením. Za pozornosť stoja aj jej vedecky dokázané zdravotné účinky, ktorých zoznam je prekvapivo dlhý.

Štúdie napríklad ukázali, že môže pomôcť udržať rovnováhu sacharidov a cukrov v tele. Škorica má vďaka trom proteínom účinok podobný inzulínu. Už štvrtina čajovej lyžičky škorice denne môže tiež znížiť riziko vzniku metabolického syndrómu o 10 až 30 percent.

Je tiež známe, že má tráviace účinky, povzbudzuje chuť do jedla a posilňuje žalúdok. Existujú tri druhy škorice. Najkvalitnejšia je cejlónska škorica, nasleduje čínska škorica a napokon malabarská škorica. Vyrába sa v dvoch formách, mletá a celá.

V článku v kanadskom týždenníku World News sa uvádzajú nasledujúce choroby, ktoré možno úspešne liečiť zmesou škorice a medu.

Ochorenia srdca

Namiesto džemu alebo marmelády zmiešajte med a škoricu a ráno si ich natrite na chlieb. Znižuje hladinu cholesterolu v srdci a cievach a chráni pred infarktom.

Tí, ktorí už jeden prekonali, môžu pravidelnou konzumáciou predísť ďalšiemu. Med a škorica obnovujú pružnosť ciev, poskytujú úľavu pri dýchavičnosti a zvyšujú srdcový tep.

Artritída

Tí, ktorí trpia týmto ochorením, by mali každý deň ráno a večer zmiešať 2 lyžice medu a 1 lyžicu škorice v pohári teplej vody. Ak budete tento nápoj piť pravidelne, môžete sa zbaviť aj chronickej artritídy.

Z 200 pacientov, ktorí sa zúčastnili na pokusoch na univerzite v Copenhaven, sa 73 úplne zbavilo bolesti. V priebehu jedného mesiaca pacienti, ktorí sa nemohli hýbať, dokázali chodiť bez bolesti.

Zápal močového mechúra

V pohári vlažnej vody rozpustite 2 lyžice medu a 1 lyžicu škorice. Tento nápoj pite na odstránenie zápalu močového mechúra a močovodov.

Nadúvanie

Štúdie v Indii a Japonsku preukázali, že med a škorica zabraňujú tvorbe plynov počas tráviaceho procesu.

Imunitný systém

Každodenná konzumácia medu a škorice posilňuje imunitný systém, chráni ľudský organizmus pred vírusmi a baktériami, zabraňuje vírusovým infekciám.

Med má vysoký obsah železa a vitamínov a jeho pravidelná konzumácia posilňuje biele krvinky v boji proti vírusom a baktériám.

Cholesterol

Vysoká hladina cholesterolu sa znížila – o 10 % za dve hodiny – u pacientov, ktorí vypili 2 lyžice medu rozpusteného v 2 dl teplej vody a 3 čajové lyžičky škorice. Používanie tejto metódy trikrát denne vylieči aj pacientov s chronicky vysokou hladinou cholesterolu.

Doterajšie štúdie ukázali, že originálny med, ak sa konzumuje samostatne – denne – zabraňuje zvyšovaniu hladiny cholesterolu.

Bolesť zubov

Zmes jedného dielu škorice a 5 dielov medu naneste trikrát na bolesť zubov a bolesť zmizne.

Kožné ochorenia

Med a škoricu možno použiť pri všetkých druhoch kožných zápalov. Tiež na ekzémy a pásový opar. Zmes naneste na poškodenú pokožku.

Prechladnutie

Ľudia, ktorí sú často prechladnutí, by mali konzumovať 1 lyžicu škorice zmiešanú s 1/4 lyžice vlažného medu 3-krát denne počas troch dní. Týmto spôsobom možno liečiť prechladnutie, chronický kašeľ a tiež prečistiť priedušky a priedušky.

Žalúdok

Med a škorica zaháňajú žalúdočné ťažkosti a chránia pred vznikom žalúdočných vredov. Zjedenie lyžice škorice a 2 lyžíc medu pred jedlom zabraňuje nadmernej tvorbe žalúdočných kyselín aj po ťažkých jedlách.

Úbytok hmotnosti

Každé ráno 1/2 hodiny pred raňajkami (na lačný žalúdok) a večer pred spaním vypite malú šálku škoricového medu. Pravidelnou konzumáciou možno dosiahnuť úbytok hmotnosti.

Chrípka

Španielski vedci dokázali, že med obsahuje prírodné látky, ktoré ničia chrípkové kmene.

Vredy

Zmiešajte jednu lyžicu škorice v troch lyžiciach medu. Vzniknutú zmes naneste na vred pred spaním a ráno ju zmyte teplou vodou. Po týždni liečby vred zmizne.

Dlhá životnosť

Ťažkosti spojené so starobou môžete znížiť pravidelným pitím čaju z medu a škorice. V 3 pohároch vody uvarte 4 lyžice medu a 1 lyžicu škorice. Odporúča sa piť 1/4 šálky tohto čaju 3-krát denne.

Rakovina

Nedávny výskum v Japonsku a Austrálii ukázal, že je účinný pri liečbe rakoviny kostí, žalúdka a čriev. Ľudia s týmito ochoreniami by mali trikrát denne počas jedného mesiaca konzumovať lyžicu medu a lyžicu škorice.

Chronická únava

Cukor v mede pomáha udržiavať fyzickú výdrž. Pacienti vo vyššom veku, ktorí konzumovali med a škoricu v pomere 1:1, boli pohyblivejší a svižnejší.

Dr. Milton, ktorý tento výskum uskutočnil, tvrdí, že lyžica medu a lyžička škorice rozmiešané vo vode a konzumované niekoľkokrát denne, najmä však o 15. hodine (keď začínajú ubúdať fyzické sily), obnovia vitalitu organizmu do týždňa.

Zápach z úst

Nepríjemnému zápachu z úst sa dá predísť ranným vyplachovaním úst medom a škoricou rozmiešanou v teplej vode. Zabezpečí to svieži dych počas celého dňa.

Podeľte sa o tento článok aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*