Škoricovníky ako z najlepšej pekárne, ktoré zmiznú z taniera v okamihu!

Chrumkavý povrch, jemné vnútro a aróma, ktorá sa vznáša vzduchom – takto možno v skratke opísať domáce škoricovníky.

Tento sladký dezert, ktorý si získava srdcia milovníkov sladkého, je skutočnou hostinou pre zmysly. Je ťažké uveriť, že ich príprava nevyžaduje žiadne špeciálne kulinárske zručnosti.

Ak hľadáte dokonalý recept na sladkú maškrtu, ktorá sa rozplýva na jazyku, škoricovníky sú tou správnou voľbou. Tieto nadýchané drožďové dobroty plnené aromatickou škoricovou náplňou očaria chuťou a lákajú vôňou.

Po vybratí z rúry rýchlo zmiznú z taniera a vôňa škorice naplní celý dom.

Prečo sú také výnimočné?

Nie je to len obyčajné pečivo. Ich charakteristická vôňa, kombinácia škorice, masla a citrónovej kôry, vytvára jedinečnú kompozíciu, ktorá vás prenesie priamo do pekárne.

Recept na dokonalé škoricovníky

Chcete pripraviť škoricovníky, ktoré ohromia vašich blízkych? Tu je jednoduchý recept krok za krokom:

Ingrediencie na cesto:

  • 450 g pšeničnej polohr.múky
  • 50 g čerstvého droždia
  • 250 ml teplého mlieka
  • 65 g masla
  • 2 žĺtky
  • 1 vajce (na potretie buchtičiek)
  • 50 g cukru

Ingrediencie na náplň:

  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 60 g masla
  • 80 g cukru
  • 16 g vanilkového cukru
  • 4 lyžice škorice

Postup:

  1. Príprava kvásku: Rozmrvené droždie zmiešajte s lyžicou múky, lyžicou cukru a 3 lyžicami teplého mlieka. Nechajte vykysnúť.
  2. Miesenie cesta: Spojte múku s cukrom, pridajte kvások, zvyšok mlieka a zmiešajte. Pridajte vajce a žĺtky, a vypracujte cesto. Po pár minútach pridajte mäkké maslo a pokračujte v miesení. Hotové cesto nechajte na teplom mieste vykysnúť.
  3. Príprava náplne: V miske zmiešajte mäkké maslo, cukor, vanilkový cukor, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru.
  4. Formovanie buchtičiek: Vykysnuté cesto vyvaľkajte na obdĺžnik, potrite pripravenou náplňou a zrolujte. Nakrájajte na plátky hrubé približne 3 cm.
  5. Pečenie: Uložte buchtičky na plech s papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom a nechajte pár minút vykysnúť. Pečte v predhriatej rúre, kým nezískajú zlatú farbu.

Domáce škoricovníčky sú skvelým dezertom na každú príležitosť. Perfektne sa hodia na rodinné stretnutia alebo ako sladký darček pre priateľov.

Môžete ich podávať teplé, poliate čokoládovou polevou alebo posypané práškovým cukrom. Nezabudnite, že tieto malé dobroty rýchlo z taniera minú!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*