Skutočná maďarská špecialita, ktorú veľa ľudí nepozná!

Zloženie:
Na cesto:
  • 400 g zemiakov (uvarených, roztlačených).
  • 90 ml 2,8% mlieka
  • 1 čajová lyžička kryštálového cukru
  • 30 g droždia (čerstvé)
  • 540 g pšeničnej polohr. múky
  • 45 ml oleja na varenie
  • 0,5 čajovej lyžičky soli
  • 340 ml vody
  • olej na potretie
Na vrch:
  • 350 ml kyslej smotany (20%)
  • 125 g slaniny (surovej)
  • 3 hlavy červenej cibule
  • 430 g syra (nastrúhaného)

Postup prípravy:

Ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj so svojimi priateľmi a rodinou :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*