
S kyslou smotanou budete vždy robiť sladké buchty, sú lepšie ako akýkoľvek koláč. Určite ich podávajte s nejakým džemom alebo ovocnou omáčkou.

Ingrediencie:
- 250 ml mlieka
- 70 g cukru
- 1 vajce
- 7 g droždia
- 460 g hl.múky
- 60 g masla
- 1/2 lyžičky soli
Na náplň:
- 300 g kyslej smotany
- 50 g cukru
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- trochu vanilkového extraktu
Ako urobiť cesto rýchlejšie:
Rast urýchlite, ak vytvarované cesto prikryjete mierne navlhčenou kuchynskou utierkou. Tento postup v kombinácii s uložením cesta na teplé miesto môže urýchliť kysnutie cesta a prípravu cesta.
Recept na sladké buchty s kyslou smotanou:
- Ak chcete pripraviť tieto buchty, najprv v miske zmiešajte mlieko, cukor a droždie. Premiešame a pridáme cukor, vajce, múku a soľ.
- Pokračujte v miešaní a potom pridajte maslo. V miske rukami vymiesime cesto. Vytvorte guľu, prikryte ju plastovou fóliou a nechajte 1 hodinu odpočívať.
- V inej miske zmiešajte kyslú smotanu, cukor, kukuričný škrob a vanilkový extrakt. Dobre premiešame naberačkou a odstavíme. Cesto preložíme na pracovnú dosku, vymiesime na bochník a nakrájame na kúsky. Každý kúsok vytvarujte do gule.
- Guľky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryte ich plastovou fóliou. Nechajte ich stáť 30-40 minút. Potom stlačte každú guľôčku v strede, aby ste urobili priehlbinu a prepichnite ju vidličkou. Všetky žemle potrieme zmesou mlieka a žĺtkov. Do tejto dutiny nalejte dve polievkové lyžice plnky.
- Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Jedzte s džemom podľa vlastného výberu.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite recept zdieľať aj so svojimi známymi.
Leave a Reply