Slaďučký domáci turecký med len z 5 ingrediencií – lepší ako ten kupovaný!

Krok 2: Postupne za stáleho šľahania prilievajte rozpustený med, ktorý sme si predtým rozpustili vo vodnom kúpeli.

Krok 3: Nakoniec opatrne vmiešajte aj nasekané orechy.

Krok 4: Zmes rozotrite na tortovú oblátku, priklopte ďalšie oblátkou, zaťažte doskou a nechajte v chladničke stuhnúť. Ostrým nožom potom krájajte na kúsky.

– Skúšajte rôzne kombinácie, treba pistácie výborne ladí s ružovou vodou (jednoducho primiešajte 1-2 lyžice do hotovej hmoty), mandle s vodou z pomarančových kvetov či pomarančovou šťavou a kešu oriešky zase chutia s vanilkou.

– Bielky sú síce tepelne upravené, ale med skladujte v chladničke, aby sa neroztekal, a do týždňa ho spotrebujte.

– Ak nemáte tortové oblátky (zoženiete je v cukrárňach či v supermarketoch v sekcii pečiva), med rozotrite na ľahko pomastený papier na pečenie, po vychladnutí nakrájajte na jednotlivé kúsky a bonbonky zabaľte do papiera na pečenie či celofánu.

 

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*