Krok 2: Postupne za stáleho šľahania prilievajte rozpustený med, ktorý sme si predtým rozpustili vo vodnom kúpeli.
Krok 3: Nakoniec opatrne vmiešajte aj nasekané orechy.
Krok 4: Zmes rozotrite na tortovú oblátku, priklopte ďalšie oblátkou, zaťažte doskou a nechajte v chladničke stuhnúť. Ostrým nožom potom krájajte na kúsky.
– Skúšajte rôzne kombinácie, treba pistácie výborne ladí s ružovou vodou (jednoducho primiešajte 1-2 lyžice do hotovej hmoty), mandle s vodou z pomarančových kvetov či pomarančovou šťavou a kešu oriešky zase chutia s vanilkou.
– Bielky sú síce tepelne upravené, ale med skladujte v chladničke, aby sa neroztekal, a do týždňa ho spotrebujte.
– Ak nemáte tortové oblátky (zoženiete je v cukrárňach či v supermarketoch v sekcii pečiva), med rozotrite na ľahko pomastený papier na pečenie, po vychladnutí nakrájajte na jednotlivé kúsky a bonbonky zabaľte do papiera na pečenie či celofánu.
Leave a Reply