Slané zemiaky a hovädzinka: Rýchle domáce jedlo so sladko-pikantnou omáčkou.

Ingrediencie:
Na zemiaky:

  • 6 stredných zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na malé kocky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • paprika, cesnakový prášok, cibuľový prášok, soľ, sušené oregano podľa chuti

Na mäso:

  • 1 kg hovädiny nakrájame na kocky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • soľ, korenie, cesnakový prášok, sušené oregano podľa chuti
  • 3 lyžice masla (rozdelené)
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané na kocky

Na omáčku:

  • 30 ml majonézy
  • 1-2 polievkové lyžice čili omáčky
  • 1 lyžička medu

Príprava:

  1. Na slané pochutiny z mäsa a zemiakov zohrejte rúru na 220 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie. Zemiaky pokvapkáme olejom a potom korením. Pečieme 15 minút, potom obrátime a dopečieme do zlatista a do chrumkava.
  2. Zohrejte veľkú panvicu na strednom ohni. Do panvice pridajte 1 polievkovú lyžicu masla, aby sa roztopilo. Potom pridáme mäso nakrájané na kocky – opekáme pár minút z každej strany, kým pekne nezhnedne.
  3. Potom pridajte cesnak a zvyšné maslo. Mäso miešame s cesnakom niekoľko minút a vyberieme na tanier.
  4. Teraz zmiešame zemiaky, mäso a ochutnáme, či netreba pridať nejaké korenie. Pripravte si omáčku z majonézy, čili omáčky a medu. Prelejte ich omáčkou a vychutnajte si slané kúsky mäsa a zemiakov!

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*