- Všetci ich milujú! Chren to robí jemne pikantným a chutia božsky!
Ingrediencie:
- 80 dkg hl.múky
- 25 dkg masla
- 1 vajce
- 2 veľké varené zemiaky
- 1 lyžička soli
- 15 dkg kyslej smotany
- 1 dl mlieka
- 30g droždia
- 1 lyžica chrenovej smotany (nie majonézy)
- 200g slaniny
- olivový olej
Príprava:
- Mlieko zohrejeme a primiešame droždie. Nakrájajte slaninu na malinké kúsky a opečte ju. Ostatné suroviny okrem kyslej smotany dáme do misky a pridáme droždie a slaninu. Uvarené zemiaky ochlaďte a pred pridaním ich premiešajte. Začnite miesiť a postupne pridávajte kyslú smotanu, potom cesto prikryte a nechajte ho pol hodiny odpočívať.
- Potom cesto rozvaľkajte a vykrajujte formičkou malé jednohubky, potom vložte do vymastenej formy a vrch potrite olivovým olejom. Môžete ich posypať aj kmínom alebo sezamom ak chcete, ale sú veľmi chutné aj bez toho . Pečte pri 180 stupňoch, kým nie sú zlatisté.
Leave a Reply