Slaninové jednohubky: Perfektné na rodinné stretnutia!

  • Všetci ich milujú! Chren to robí jemne pikantným a chutia božsky!

Ingrediencie:
  • 80 dkg hl.múky
  • 25 dkg masla
  • 1 vajce
  • 2 veľké varené zemiaky
  • 1 lyžička soli
  • 15 dkg kyslej smotany
  • 1 dl mlieka
  • 30g droždia
  • 1 lyžica chrenovej smotany (nie majonézy)
  • 200g slaniny
  • olivový olej
Príprava:
  1. Mlieko zohrejeme a primiešame droždie. Nakrájajte slaninu na malinké kúsky a opečte ju. Ostatné suroviny okrem kyslej smotany dáme do misky a pridáme droždie a slaninu. Uvarené zemiaky ochlaďte a pred pridaním ich premiešajte. Začnite miesiť a postupne pridávajte kyslú smotanu, potom cesto prikryte a nechajte ho pol hodiny odpočívať.
  2. Potom cesto rozvaľkajte a vykrajujte formičkou malé jednohubky, potom vložte do vymastenej formy a vrch potrite olivovým olejom. Môžete ich posypať aj kmínom alebo sezamom ak chcete, ale sú veľmi chutné aj bez toho . Pečte pri 180 stupňoch, kým nie sú zlatisté.
Dobrú chuť! Nezabudnite sa o recept podeliť aj s ostatnými :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*