Slepačia polievka s rezancami, pravá domáca!

Naučte sa variť domácu polievku s kuracími rezancami, ktorú si zamiluje každý. Domáca polievka bývala v nedeľu na obed nepostrádateľná. Pred hlavným jedlom sa vždy podávala slepačia polievka s rezancami, polievka s haluškami či paradajková polievka.

Nie je náročná na prípravu a nepotrebujete mať žiadne kulinárske skúsenosti a my vám prinášame aj najlepší recept na pravú domácu slepačiu polievku.

Ingrediencie:

  • 1 kura (možno použiť aj časti podľa želania)
  • 1 cibuľa
  • 1 petržlen
  • 2 mrkvy
  • 1 koreň zeleru
  • 1 zväzok petržlenu
  • domáce rezance

Príprava:

  1. Nakrájajte cibuľu na polovicu a potom ju opečte na sporáku. Odložte bokom. Ak ste si kúpili celé kura, nakrájajte ho na kúsky a ak použijete len časti, dajte celé kúsky do hrnca. Podlejeme vodou a soľou. Potom do hrnca s mäsom pridáme cibuľu a varíme, kým mäso nezmäkne.
  2. Potom do polievky pridáme celú očistenú mrkvu, zeler a petržlen. Prikryte, znížte oheň a pokračujte vo varení, kým zelenina nezmäkne.
  3. Potom polievku preceďte, pridajte nakrájané mäso, mrkvu a potom rezance. Varte ešte niekoľko minút, potom na záver pridajte nasekanú petržlenovú vňať.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*