Slivkový koláč, ktorý poteší každého milovníka sladkého pečiva. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a ideálna na víkendové popoludnie alebo ako dezert po obede.

Potrebné suroviny:

  • 2 vajcia
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 60 g zmäknutého masla
  • 100 g kyslej smotany
  • 230 g hladkej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 300 g sliviek (môžete použiť čerstvé alebo mrazené)

Návod na prípravu:

  1. Rúru nastavte na 180 °C a formu na pečenie vyložte papierom.
  2. Slivky umyte, rozpolte a odstráňte kôstky.
  3. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, kým nezíska svetlú farbu a krémovú konzistenciu.
  4. V ďalšej miske zmiešajte maslo a kyslú smotanu a pridajte k vaječnej zmesi.
  5. Do tejto zmesi postupne pridávajte múku, prášok do pečiva a škoricu. Nakoniec vmiešajte slivky.
  6. Cesto nalejte do formy a pečte približne 45 minút, kým nezíska zlatistú farbu.
  7. Nechajte koláč vychladnúť a potom ho vyklopte z formy.

Tento dezert je nielen lahodný, ale aj veľmi šťavnatý a je skvelým spôsobom, ako využiť čerstvé slivky počas sezóny.

Podeľte sa o recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*