Polievka je z kurkumy, jabĺk a šošovice. Všetky tieto suroviny sú bohaté na živiny a majú prospešné liečivé vlastnosti. Kurkuma je protizápalová a pomáha tak bojovať s radom chorôb a zároveň zmierňuje zdravotné problémy vrátane:
- alergie
- kardiovaskulárne choroby
- bronchitída
- astma
- depresie
- únava
- svrab
- cukrovka
- obezita
- metabolické ochorenia
- Alzehimerova choroba
- roztrúsená skleróza
- rakovina
Stres je hlavnou príčinou zápalu, a bohužiaľ, my všetci sme mu vystavení na dennej báze. Stres vedie k rôznym chorobám a my sa každý deň musíme vysporiadať s úzkosťou a napätím.
Avšak, kurkuma je prírodný prostriedok, ktorý vám pomôže bojovať proti všetkým týmto chorobám a príznakom.
Jablká sú tiež veľmi zdravé plody, okrem toho, že skvele chutia a hodí sa do dezertov. Sú bohaté na antioxidanty, ktoré majú pozitívny vplyv na:
- cukrovku
- problémy s kosťami
- Alzheimerovou chorobu
- obezitu
- rakovinu
- kardiovaskulárne choroby
- astma
- gastrointestinálne problémy
Šošovica je tiež veľmi zdravá a silný antioxidant s protizápalovými vlastnosťami. Pomôže vám pri:
- zápalovom ochorení čriev
- rakovine hrubého čreva
- cholesterolu
- vysokému tlaku
- osteoporóze
Šošovica obsahuje vysoké množstvo bielkovín, železa a horčíka. Napríklad červená šošovica má celkovo najvyššiu nutričné hodnoty, než ostatné odrody.
Recept na polievku so šošovicou, kurkumou a kokosovým mliekom
Čo budete potrebovať:
- 1 čajová lyžička kurkumy v prášku
- 1 ½ šálky kokosového mlieka
- 2 nastrúhané jablká
- 2 šálky červenej šošovice
- 1 čajová lyžičky kokosového oleja
- 1 čajová lyžička rasce
- 1 cibuľa nakrájaná najemno
- 1 ½ lyžičky škorice
- 1 čajová lyžička soli
- 2-3 šálky horúcej vody
Postup:
- 1) Opláchnite červenú šošovicu v studenej vode. Nechajte ju odkvapkať a rozpustite kokosový olej v hrnci a osmažte cibuľku, až zmäkne a zozlatne.
- 2) Ďalej pridajte kurkumu a jablko. Povarte približne 2 minúty. Premiešajte zmes a pridajte vodu s šošovkou. Nechajte variť zmes zhruba 15 minút.
- 3) Prikryte pokrievkou a nechajte podusiť.
- 4) Následne pridajte kokosové mlieko, korenie a poduste všetko do tej doby, než šošovka zmäkne. Pridajte šálku vody, ak nemáte radi hustú polievku.
- 5) Nechajte všetko variť po dobu 2 hodín. Následne podávajte polievku s tekvicovými semienkami a kokosovými hoblinkami.
Leave a Reply