Šošovicová polievka s kurkumou, ktorá vás ochráni pred cukrovkou, demenciou a rakovinou

Jablká sú tiež veľmi zdravé plody, okrem toho, že skvele chutia a hodí sa do dezertov. Sú bohaté na antioxidanty, ktoré majú pozitívny vplyv na:

cukrovku
problémy s kosťami
Alzheimerovou chorobu
obezitu
rakovinu
kardiovaskulárne choroby
astma
gastrointestinálne problémy

Šošovica je tiež veľmi zdravá a silný antioxidant s protizápalovými vlastnosťami. Pomôže vám pri:

zápalovom ochorení čriev
rakovine hrubého čreva
cholesterolu
vysokému tlaku
osteoporóze

Šošovica obsahuje vysoké množstvo bielkovín, železa a horčíka. Napríklad červená šošovica má celkovo najvyššiu nutričné hodnoty, než ostatné odrody.

Recept na polievku so šošovicou, kurkumou a kokosovým mliekom

Čo budete potrebovať:

1 čajová lyžička kurkumy v prášku
1 ½ šálky kokosového mlieka
2 nastrúhané jablká
2 šálky červenej šošovice
1 čajová lyžičky kokosového oleja
1 čajová lyžička rasce
1 cibuľa nakrájaná najemno
1 ½ lyžičky škorice
1 čajová lyžička soli
2-3 šálky horúcej vody

Postup:

1) Opláchnite červenú šošovicu v studenej vode. Nechajte ju odkvapkať a rozpustite kokosový olej v hrnci a osmažte cibuľku, až zmäkne a zozlatne.

2) Ďalej pridajte kurkumu a jablko. Povarte približne 2 minúty. Premiešajte zmes a pridajte vodu s šošovkou. Nechajte variť zmes zhruba 15 minút.

3) Prikryte pokrievkou a nechajte podusiť.

4) Následne pridajte kokosové mlieko, korenie a poduste všetko do tej doby, než šošovka zmäkne. Pridajte šálku vody, ak nemáte radi hustú polievku.

5) Nechajte všetko variť po dobu 2 hodín. Následne podávajte polievku s tekvicovými semienkami a kokosovými hoblinami.

zdroj: vitalitis.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*