“Špagetové hniezdo”: Vzala bazalku, mleté mäso a za 15 minút už volala na obed. Nezostalo ani sústo!

  • V dnešnej uponáhľanej dobe sú rýchlovky s cestovinami veľmi obľúbeným a vyhľadávaným jedlom. Ak sa vám zdá, že varíte stále dookola to isté, vyskúšajte náš dnešný recept.
  • Skvelá paradajková omáčka prevoňaná bazalkou na „špagetovom hniezde“ poteší aj toho najväčšieho maškrtníka. Pochutnajte si ešte dnes!
Ingrediencie
  • 600 g mletého mäsa
  • 500 g paradajkového pretlaku
  • 2 vajcia
  • 250 ml 33% šľahačky
  • 2 menšie cibule
  • zväzok petržlenovej vňate
  • muškátový oriešok, soľ, mleté korenie podľa chuti
  • múka na obalenie podľa potreby
  • 400 g špaget
  • parmezán na posypanie
  • bazalka podľa chuti
Pracovný postup

  1. Cibuľu nakrájajte najemno a dajte do väčšej nádoby. Pridajte mleté mäso, mleté korenie, soľ podľa chuti, nasekanú petržlenovú vňať a celé vajcia. Rukou vypracujte hladké cesto a tvarujte malé guličky, ktoré jemne obaľte v múke.
  2. Do hrnca nalejte 1 liter vody, pridajte pretlak, ½ čajovej lyžičky nastrúhaného muškátového orieška a za občasného miešania priveďte do varu. Zmiernite plameň a varte cca 10 minút. Pridajte nasekanú bazalku a varte ďalších 10 minút. Potom vložte pripravené mäsové guličky a varte cca 12 minút.
  3. Akonáhle sú guličky hotové, pridajte smotanu a kúsok masla, zamiešajte a vypnite plameň.
  4. Špagety uvarte podľa návodu, alebo podľa vašej chuti. Servírujte „hniezdo“ zo špaget preliate omáčkou a do jamky vložte 4 guličky na porciu. Posypte strúhaným parmezánom a ozdobte lístkom čerstvej bazalky.
Dobrú chuť. Zdieľajte tento super recept aj so svojimi známymi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*