STARÝ RECEPT NA MARHUĽOVÝ DŽEM: Zdravá a rýchla príprava obľúbenej dobroty!

Našli sme recept na marhuľový džem bez konzervantov:

Potrebujete:

  • 5 kg marhúľ, zdravých, umytých a odkôstkovaných (neodstraňujte šupku)
  • 2 kg cukru (najviac)


Príprava:

  1. Marhule prekrojte na polovice a poukladajte do hrnca. Potom položte hrniec na sporák, prikryte ho a pri vysokej teplote varte marhule až 15 minút. Z času na čas nadvihnite pokrievku a premiešajte, aby neprihoreli.
  2. Nesmie sa pridávať žiadna tekutina, pretože marhule hneď pustia šťavu a rozvaria sa v nej. Po 15 minútach znížte teplotu a marhule varte ďalšiu hodinu. Po celý ten čas sa o ne musíte starať, aby nezhoreli.
  3. Po hodine pridajte cukor a potom všetko spolu varte ďalších 20 minút. Po 20 minútach ich zložte z ohňa a potom ich nalejte do mierne zohriatych pohárov.
  4. Poháre zatvorte a nechajte džem vychladnúť. Uchovávajte ich na tmavom a suchom mieste!

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*