Starý recept na trubičky s vanilkovým krémom: Tento recept mám od mojej babičky a chutia úžasne!

Ingrediencie

500 gramov lístkového cesta
1 kus vajce
krém:
700 millilitrov mlieka
250 millilitrov smotany na šľahanie
2 kusy vanilkového pudingu
4 polievkové lyžice kryštálového cukru
100 gramov práškového cukru
1 kus vanilkového cukru
200 gramov čerstvého krémového neochuteného syra – mô že byť aj mascarpone alebo Lučina

Inštrukcie

Na začiatok pripomeniem, že kto nemá doma trubičky na šamrole, môže si ich vyrobiť z roliek z alobalu alebo potravinárskej fólie, ktoré nareže a obalí do alobalu.

Lístkové cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme natenko a nakrájame na cca 2 cm pásy. Tie omotáme okolo trubičiek na šamrole alebo podomácky vyrobených /práve z tých sú robené koláčiky na fotke/ a potrieme vajíčkom, ktoré sme rozmiešali s troškou vody. pečieme na 220°C do zlata, cca 20-25 minút. Necháme vychladnúť a potom cesto stiahneme z trubičiek a naplníme pomocou cukrárskeho vrecúška krémom.

Krém si pripravíme vopred: Mlieko, kryštálový cukor a oba pudingy spolu uvaríme a za častého premiešania necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Syr vyšľaháme s práškovým cukrom a prišľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.

Naplnené trubičky necháme niekoľko hodín v chlade a potom posypeme práškovým cukrom… môžeme podávať.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*