Ingrediencie
500 | gramov | lístkového cesta |
1 | kus | vajce |
krém: | ||
700 | millilitrov | mlieka |
250 | millilitrov | smotany na šľahanie |
2 | kusy | vanilkového pudingu |
4 | polievkové lyžice | kryštálového cukru |
100 | gramov | práškového cukru |
1 | kus | vanilkového cukru |
200 | gramov | čerstvého krémového neochuteného syra – mô že byť aj mascarpone alebo Lučina |
Inštrukcie
Na začiatok pripomeniem, že kto nemá doma trubičky na šamrole, môže si ich vyrobiť z roliek z alobalu alebo potravinárskej fólie, ktoré nareže a obalí do alobalu.
Lístkové cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme natenko a nakrájame na cca 2 cm pásy. Tie omotáme okolo trubičiek na šamrole alebo podomácky vyrobených /práve z tých sú robené koláčiky na fotke/ a potrieme vajíčkom, ktoré sme rozmiešali s troškou vody. pečieme na 220°C do zlata, cca 20-25 minút. Necháme vychladnúť a potom cesto stiahneme z trubičiek a naplníme pomocou cukrárskeho vrecúška krémom.
Krém si pripravíme vopred: Mlieko, kryštálový cukor a oba pudingy spolu uvaríme a za častého premiešania necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Syr vyšľaháme s práškovým cukrom a prišľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.
Naplnené trubičky necháme niekoľko hodín v chlade a potom posypeme práškovým cukrom… môžeme podávať.
Leave a Reply