Šťavnaté bravčové mäso plnené slaninou a šampiňónmi.

Bravčové rolované mäso je výborným návrhom na obed, ale aj na slávnostný stôl. Takto pripravené bravčové mäso môžete podávať so zemiakmi a sezónnym šalátom. Mňamka!

Ingrediencie:

  • 1,2 kg bravčového mäsa
  • 100-130 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 300 g húb
  • 1 strúčik cesnaku

Postup:

  1. Mäso pozdĺžne rozrežte tak, kým ho úplne „neotvoríte“. Mäso na niekoľkých miestach narežeme, potom prikryjeme priehľadnou fóliou a rozklepeme.
  2. Potom odstráňte priehľadnú fóliu, pridajte soľ a korenie. Korenie dobre rozotrite a mäso nechajte bokom. Nakrájanú slaninu opražíme na suchej panvici, potom ju vyberieme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. Ak treba, podlejeme trochou oleja, a keď cibuľa zmäkne, pridáme nakrájané huby. Keď sú huby hotové, pridajte prelisovaný cesnak a premiešajte.
  4. Na mäso poukladáme slaninu a potom pridáme hubovú plnku. Zviňte a zviažte kuchynskou šnúrkou a potom vložte do naolejovanej formy alebo pekáča.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 90 minút.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*