Absolútne najobľúbenejší koláčik našej rodiny!
Potrebujeme:
60 g masla
60 g hl. múka
1 lyžička prášku do pečiva
Štipka soli
4 (S) vajcia
200 g maku (môže byť mletý, ale aj celý)
3 šálky kyslej smotany
100 g kr. cukru
1 bal. pudingového prášku (vanilkového)
500 ml mlieka
100 g kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
Tuk na vymastenie plechu
Postup:
Na základ spracujeme 60 g masla, 60 g múky, 1 lyžičku prášku na pečenie, štipku soli a 1 vajce. Cesto navrstvíme do vymastenej formy a vložíme do chladničky.
Na krém uvaríme puding s mliekom a 100 g cukru podľa pokynov na obale. Nakoniec pridáme mak, premiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme 1 šálku kyslej smotany a vymiešame jednotnú zmes, ktorú navrstvíme na cesto.
Na vrchnú vrstvu zmiešame 100 g cukru, vanilkovým cukrom, s 3 vajíčkami a 2 šálkami kyslej smotany. Navrstvíme na makový krém.
Pečieme asi 1 hodinu v predhriatej rúre pri teplote 175 ° C.
Leave a Reply