Šťavnatý makový koláč s kyslou smotanou a pudingom: Nikdy v živote som nič lepšie nejedla!!

Absolútne najobľúbenejší koláčik našej rodiny!

Potrebujeme:

60 g masla

60 g hl. múka

1 lyžička prášku do pečiva

Štipka soli

4 (S) vajcia

200 g maku (môže byť mletý, ale aj celý)

3 šálky kyslej smotany

100 g kr. cukru

1 bal. pudingového prášku (vanilkového)

500 ml mlieka

100 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

Tuk na vymastenie plechu

Postup:

Na základ spracujeme 60 g masla, 60 g múky, 1 lyžičku prášku na pečenie, štipku soli a 1 vajce. Cesto navrstvíme do vymastenej formy a vložíme do chladničky.

Na krém uvaríme puding s mliekom a 100 g cukru podľa pokynov na obale. Nakoniec pridáme mak, premiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme 1 šálku kyslej smotany a vymiešame jednotnú zmes, ktorú navrstvíme na cesto.

Na vrchnú vrstvu zmiešame 100 g cukru, vanilkovým cukrom, s 3 vajíčkami a 2 šálkami kyslej smotany.  Navrstvíme na makový krém.

Pečieme asi 1 hodinu v predhriatej rúre pri teplote 175 ° C.

Videopostup na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*