Studený, tvarohový koláč s jahodami, ideálny na leto! MŇAM!

Prísady:
  • 4 vanilkové homogenizované tvarohy (po 20 dkg)
  • 6 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor (16 g)
  • 3 polievkové lyžice želatíny + 6 polievkových lyžíc studenej vody
  • 1 číre želé s jahodovo-vanilkovou príchuťou (77 g)
  • 35 dkg jahôd

Príprava:
  1. Dno tortovej formy s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie.
  2. Číre želé rozpustite v 1,5 šálky vriacej vody, premiešajte a nechajte vychladnúť.
  3. Jahody opláchnite a osušte. Nakrájajte na plátky (1 jahoda na každé 4 plátky).
  4. Želatínu namočte do 6 lyžíc studenej vody. Odstavte na približne 10 minút, aby napučali. Potom za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni, kým sa želatína úplne nerozpustí. Neprivádzajte do varu, pretože želatína počas varenia stratí svoje želírovacie vlastnosti. Odstavte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
  5. Vanilkový tvaroh, práškový a vanilkový cukor miešajte na nízkych otáčkach mixéra, len kým sa ingrediencie nespoja. Do vychladnutej tekutej želatíny pridajte 1 PL tvarohovej zmesi a premiešajte, potom pomaly vlejte vyšľahanú želatínu do zvyšku tvarohovej zmesi a miešajte mixérom na nízkych otáčkach, kým sa nespojí.
  6. Do tortovej formy nalejte tvarohovú zmes. Umiestnite do chladničky, aby stuhla.
  7. Keď zmes mierne stuhne, naaranžujte plátky jahôd do tvaru kvetu (plátky by sa mali prekrývať) a prelejte ich tuhnúcim priehľadným želé. Tvarohový koláč vložte späť do chladničky, aby stuhol, najlepšie cez noc.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*