Zloženie: 4 veľké porcie
- 300 g cestovín (penne alebo vreteno, prípadne iné)
- 200 g varenej údenej šunky
- polovica zväzku petržlenovej vňate
- 1 vrchovatá polievková lyžica hl. múky
- 50 g masla
- 5 dl tučného mlieka
- soľ, korenie
- trochu muškátového orieška
Príprava:
- Cestoviny uvarte nie úplne domäkka a umiestnite ich do žiaruvzdornej misy. Šunku nakrájajte na kocky a petržlenovú vňať nasekajte.
- Na masle opečte šunku, pridajte múku a tiež ju opečte. Opatrne za stáleho miešania prilievajte mlieko, kým bude zmes bez hrudiek. Pridajte petržlenovú vňať, soľ, korenie, muškátový oriešok a priveďte do varu. Celú zmes nalejte na cestoviny a premiešajte.
- Voľne to prikryte fóliou a pečte v rúre asi 20 minút. Podávajte so strúhaným syrom. Pečte pri 200 °C s cirkuláciou vzduchu.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply