Šunkový kastról: Je to veľmi jednoduché a rýchle jedlo. A chutné!

Zloženie: 4 veľké porcie
  • 300 g cestovín (penne alebo vreteno, prípadne iné)
  • 200 g varenej údenej šunky
  • polovica zväzku petržlenovej vňate
  • 1 vrchovatá polievková lyžica hl. múky
  • 50 g masla
  • 5 dl tučného mlieka
  • soľ, korenie
  • trochu muškátového orieška

Príprava:
  1. Cestoviny uvarte nie úplne domäkka a umiestnite ich do žiaruvzdornej misy. Šunku nakrájajte na kocky a petržlenovú vňať nasekajte.
  2. Na masle opečte šunku, pridajte múku a tiež ju opečte. Opatrne za stáleho miešania prilievajte mlieko, kým bude zmes bez hrudiek. Pridajte petržlenovú vňať, soľ, korenie, muškátový oriešok a priveďte do varu. Celú zmes nalejte na cestoviny a premiešajte.
  3. Voľne to prikryte fóliou a pečte v rúre asi 20 minút. Podávajte so strúhaným syrom. Pečte pri 200 °C s cirkuláciou vzduchu.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*