Super chutné a šťavnaté fašírky z rúry. Žiadna zbytočná mastnota a chutia lepšie ako tie klasické!

  • Tieto fašírky sú oveľa šťavnatejšie ako tie klasické a chutia výborne. Vyskúšajte ich a presvedčte sa sami :).

Potrebujeme:
  • 400 g mletého mäsa
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 4 lyžice oleja
  • nasekanú petržlenovú vňať
  • korenie a soľ podľa chuti
  • mletú červenú papriku
Na zemiakovú kašu:
  • 4 veľké zemiaky
  • 40 g masla
  • 1/2 šálky mlieka
  • 50 g strúhaného syra
  • soľ a muškátový oriešok podľa chuti
Na omáčku:
  • 1,5 PL paradajkového pretlaku
  • 300 ml vody
  • 1/2 lyžičky soli
Na posypanie:
  • mleté chilli papričky
  • strúhaný čedar

Postup:
  1. Najprv si dáme uvariť zemiaky v šupke a potom si pripravíme mäso na fašírky. Mleté mäso si preložíme do misy, pridáme nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, 1 lyžicu múky, 4 lyžice oleja, tymián, korenie, červenú papriku, soľ a všetko spolu premiešame – najskôr lyžicou a potom rukou.
  2. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Ruky si vymažeme trochou oleja a z mäsovej hmoty tvarujeme guličky. Potom do ich stredu urobíme jamku. Poukladáme ich do zapekacej misy a upečieme v predhriatej rúre na 180°C po dobu asi 20 minút.
  3. Medzitým si olúpeme uvarené zemiaky, pridáme k nim maslo a roztlačíme ich. Potom k nim nalejeme mlieko. pridáme soľ, muškátový oriešok a dobre roztlačíme na kašu. Nakoniec pridáme 50 g strúhaného syra a zapracujeme.
  4. Do samostatného hrnca si dáme 1,5 lyžice paradajkovej pasty, nalejeme 300 ml vody, osolíme a vymiešame metličkou. Karbonátky vyberieme z rúry, podlejeme pripravenou omáčkou a zemiakovú kašu si vytlačíme do jamiek na fašírky.
  5. Môžeme posypať mletými čili papričkami, strúhaným čedarom a dáme zapiecť ešte na 25 minút pri 200°C. Hotovo. Môžeme posypať ešte nasekaným kôprom a servírujeme.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*