
- Výborný koláčik, ľahký a vynikajúci. Ak nemáte brezový cukor, nahraďte ho medom alebo trstinovým cukrom. Tento koláčik môžu aj cukrovkári, je však výborný pre každého, aj keď držíte diétu.
Potrebujeme:
Na puding:
- 315 ml – 1,5% mlieka
- 37 g vanilkového prášku (ideálne diabetický, ale môže byť aj obyčajný – keď nerobíte koláč pre cukrovkárov)
- 2 lyžice brezového cukru (xylitol)
Na cesto:
- 3 vajcia (stredná veľkosť “M”)
- štipka soli
- 125 g brezového cukru (xylitolu)
- 100 g celozrnnej múky (môžete použiť aj špaldovú alebo najemno namleté ovsené vločky)
- 8 g prášku na pečenie
- 4 lyžice vody
- 2 lyžice holandského kakaového prášku
Ovocie:
- Marhule, slivky, čerešne…
Na vrch:
- 2 lyžice brezového cukru (xylitol)
Postup:
- Puding uvaríme obvyklým spôsobom a necháme vychladiť. Ovocie umyjeme a nakrájame nadrobno, zavárané ovocie necháme dobre odkvapkať zo šťavy.
- Vajcia oddelíme na bielka a žĺtka. K bielkom pridáme soľ a ušľaháme tvrdú penu. Do žĺtok pridáme cukor a ušľaháme do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva, vodu a kakaový prášok – dôkladne premiešame. Premiešame obidve hmoty (ručne, zľahka) a navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Moja veľkosť plechu je 28 × 19 cm a 7 cm výška. Ovocie uložíme na cesto. Pečieme v rúre s teplotou 180 ° C. Doba pečenia závisí od rúry a cesto musíme skontrolovať špajdlou. Keď je upečený, odstráňte papier na pečenie, položte ho na mriežku a nechajte vychladnúť. Na zdobenie opäť použite brezový cukor alebo kokos.
Želáme vám dobrú chuť!
Leave a Reply