Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 2 malé biele jogurty
- 1 pohár cukru
- 1 pohár oleja
- 1 pohár mlieka
- 1 pohár polohr. múky
- 1 pohár slivkového lekváru
- 1 prášok do pečiva
- 4 lyžice kakaa
- 1 lyžička škorica
Poleva:
- pol pohára cukru
- pol pohára vody
- pol šálky kakaa
- 50 g masla
- vanilkový cukor
Príprava:
- Vajcia a cukor rozšľaháme, pridáme ostatné suroviny. Keď je všetko dobre vyšľahané, vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180-190 stupňov, záleží od teploty, má sa piecť pomaly asi na 40-45 minút.
- Vodu, cukor, vanilkový cukor, maslo a kakao dobre vymiešame, aby sa ingrediencie spojili a pomaly varíme, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. Keď koláč vychladne, polejeme ho polevou. Rozmery plechu sú 20 x 40 cm.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply