- Táto fantastická torta chutí ako zmrzlina a jej príprava nezaberie viac ako 15 minút! Potom ju stačí nechať vychladnúť a vychutnať si ju. Ideálna pochúťka na horúce dni.
Potrebujete:
- dlhé sušienky
- mlieko na namáčanie
- 1 balenie želatíny
- 2 kyslé smotany
- 1 šľahačka
- 200 g cukru
- 600 g mrazeného ovocia (jahody + lesná zmes)
- 120 g mletých piškót
- 100 g nalámaných piškót
- šľahačka a strúhaná čokoláda na ozdobu
Postup:
- Pripravíme si tortovú formu tak, že ju obalíme mikroténovým vreckom. Na dno poukladáme piškóty namočené v mlieku. Želatínu necháme napučať.
- Vyšľaháme jednu kyslú smotanu s 200 g cukru. Jahody nakrájame na malé kúsky. Druhú kyslú smotanu zmiešame so šľahačkou a vyšľaháme.
- Želatínu rozpustíme na miernom ohni a pridáme ju do prvej kyslej smotany a cukru. Dobre vyšľahajte a pridajte do zmesi šľahačky (postupne šľahajte metličkou).
- Potom túto zmes rozdeľte na 2 časti. Najprv do jednej časti pridáme mleté piškóty a potom do druhej pridáme nalámané piškóty. Do tortovej formy navrstvíme prvú časť krému na sušienky a dáme do chladničky.
- Medzitým si pripravte druhú časť krému, ktorú zmiešajte s ovocím a navrstvite na prvý krém.
- Takto pripravený koláč uložte do chladničky na celú noc. Na druhý deň, keď je torta dobre stuhnutá, odstráňte bok tortovej formy a ozdobte ju. Vyšľahajte šľahačku a rovnomerne ju rozotrite na vrch a po bokoch torty. Posypte strúhanou čokoládou a dezert je hotový.
- Nakrájajte a podávajte.
Leave a Reply