Super recepty na lahodné krémy do koláčov: Vyskúšajte tieto obľúbené!

Krémové pečivo je jednoducho lahôdka. Ale pripraviť naozaj dobrý krém, je kumšt. V opačnom prípade pokazí celkovú chuť inak skvelého múčnika. Dnes vám ponúkame hneď 4 tipy krémov, ktoré môžete použiť nielen do tort, ale aj rezov alebo venčekov.

Čokoládový krém
Ingrediencie:
  • 80 g čokolády
  • 400 g šľahačky
  • vanilkový cukor
Postup práce:

Čokoládu rozlámte na kúsky a rozpustite vo vodnom kúpeli. Ešte tekutú zmiešajte so šľahačkou a vanilkovým cukrom. Po vychladnutí vyšľahajte do jemného krému.

Maslový krém
Ingrediencie:
  • 250 g zmäknutého masla
  • 120 g rozpustenej čokolády
  • 150 g práškového cukru
  • 1 žĺtok

Postup práce:

Maslo s cukrom a žĺtkom vyšľahajte do peny. Potom pridajte rozpustenú (nie horúcu) čokoládu a opäť šľahajte do jemného krému.

Kávový krém
Ingrediencie:
  • 125 ml silnej čiernej kávy
  • 200 g zmäknutého masla
  • 6 žĺtkov
  • 150 g cukru
  • 10 g škrobu
Postup práce:

Kávu nalejte do vhodnej nádoby a vmiešajte postupne cukor, škrob a žĺtky. Zmes zahrievajte za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Do horúcej zmesi pridajte po častiach zmäknuté maslo a riadne rozmiešajte. Akonáhle získate jednotnú hmotu, vypnite plameň. Po úplnom vychladnutí vyšľahajte do jemného krému.

Orechový krém
Ingrediencie:
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g jemne mletých mandlí, alebo vlašských orechov
  • 200 g masla
  • 40 g cukru
  • 3 polievkové lyžice silnej kávy
Postup práce:

Orechy s cukrom (80 g) nasypte na rozpálenú panvicu a za stáleho miešania nechajte mierne skaramelizovať. Zmes vložte do krabičky vymastenej olejom a nechajte vychladnúť. Maslo s cukrom (40 g) vyšľahajte do peny a potom vmiešajte uvarenú vychladnutú kávu. Nakoniec pridajte orechovú zmes a vyšľahajte do hladkého krému.

Zdieľajte tieto super recepty na krémy aj so svojimi priateľmi na Facebooku:). Určite sa potešia:). Ďakujeme.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*