Syrové pagáčiky: Sú tak úžasné, že ich budete robiť pravidelne.

Suroviny na 30 ks:
  • 500 g múka hladká špeciál
  • 250 g magarín
  • 2 ks žltky
  • 200 ml (1 téglik) smotana kyslá
  • 100 ml vlažné mlieko do kvásku
  • 1 ČL cukor
  • 30 g droždie
  • 100 g syr strúhaný
  • na potretie vajce
  • semená sezamové

Postup:
  1. V múke roztrieme margarín, pridáme soľ, vaječné žltky,smotanu, kvások  a strúhaný syr. Možte dať aj viac ako 100 gramov, budú syrovejšie. Cesto necháme 15 min odpočinúť.
  2. Pomocou valčeka si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Ja som si ho rozdelila na 2 časti lebo ho bolo veľa.
  3. Prekladáme cesto zhora-dole , zdola-hore…
  4. Nakoniec sprava-doľava a zľava-doprava až nám vznikne bochník. Potom cesto zase rozvaľkáme na 1 cm a znova ho preložíme ako sme postupovali od bodu 3. Až ho celkom preložíme 3x. (týmto spôsobom nám pri pečení vzniknú pekné vrstvy a pagáče budú vyššie a nadýchané). Pozn. Po každom preložení by malo cesto odpočinút asi 20 min, ale netreba to dodržat, ja som bola netrpezlivá a aj tak sa mi vydarili 😀
  5. Po poslednom preložení si cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme z neho kolieska…
  6. Plech si vymastíme , poukladáme naň pagáče, môžme im na vrchu spraviť nožíkom mriežku, potrieme ich rozšlahaným vajcom, posypeme syrom a sezamom (alebo rascou).
  7. Pečieme ich 20 minút na 180°.
Sú naozaj výborné! DOBRÚ CHUŤ ! 😉

 

Zdroj obr.:minibazar

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*